Lisätietoja ja vinkkejä

Lisätietoja


Lisätietoja

Valmistan tuotteet käsityönä kotikeittiössäni laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista. Tilauskakut suunnittelen yksilöllisesti, asiakkaan toiveet huomioiden, joten jokainen kakku on oma luomuksensa. 

Valmistan kakkuja ja muita leivonnaisia sivutoimisesti kotonani Kiteen Puhoksessa. Olen koulutukseltani matkailu- ja ravitsemispalveluiden restonomi (AMK), töitä olen tehnyt koko ikäni pääasiassa ravintola-alalla. Minulla on hygieniapassi ja toimintani kuuluu elintarvikevalvonnan piiriin, tuotteet valmistetaan elintarvikehuoneistoksi hyväksytyssä kotikeittiössä. Olen laatinut leipomistoimintaa koskevan omavalvontasuunnitelman.

Ohjeita kuljetukseen

Tilattujen tuotteiden luovutuksen jälkeen vastuu niiden oikeaoppisesta säilytyksestä siirtyy asiakkaalle. Kakkujen ja muiden herkästi pilaantuvien leivonnaisten säilytyslämpötila on enintään +6°C.

Pakkaan kakut tuleville kakkualustoille ja kakkulaatikoihin. 
Kuljetuksessa on huomioitava tasainen alusta, jotta kakku tai koristeet eivät pääse liukumaan, paras tasainen paikka on auton takakontti tai jalkatila. Kakkuja ei saa kuljettaa auton istuinpenkillä, koska se on kalteva, jolloin kakku saattaa lähteä liukumaan alustaltaan.
Kakkulaatikoita ei tule pinota päällekkäin. 

Kesällä auto on viilennettävä ennen kuljetusta ilmastoinnilla ja kakut on syytä suojata yli 15 minuuttia kestävän kuljetuksen ajaksi kylmälaukuin ja kylmävaraajilla. Huomioithan, että isoilla kakuilla on myös isot kakkulaatikot. Kylmälaukun voi asettaa takakonttiin kyljelleen, jolloin ainakin pienemmät kakkulaatikot mahtuu pujottamaan kylmälaukkuun. 
Myös iso, puhdas pahvilaatikko voi toimia hätäratkaisuna: kakkulaatikko asetetaan pahvilaatikon sisälle takakonttiin, reilusti kylmävaraajia reunoille ja päälle, kannet kiinni tai peitetään puhtaalla viltillä.

Vinkkejä tarjoiluun

Kreemikuorrutteiset kakut ja kuppikakut on hyvä ottaa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen syöntiä, poistettuna kakkulaatikosta, jotta jääkaapissa kovettunut päälliskreemi ehtii pehmetä, jolloin se on miellyttävämpi syödä ja leikkaaminen onnistuu siistimmin. 

Kakut kokoan tukeville kakkualustoille, ne on kätevintä tarjoilla suoraan kakkualustalta. Kakkuja ei tule siirtää pois kakkualustalta. Tarvittaessa voi siirtää tarpeeksi isolle tarjoiluastialle kakkualustan kera.

Sekä voileipäkakut että täytekakut kannattaa leikata terävällä veitsellä, kakkulapiolla avustaen. Näin saadaan siistit palat.

Allergiat ja erityisruokavaliot

Käyttämäni raaka-aineet ovat pääasiassa vähälaktoosisia, pyydettäessä valmistan tuotteet laktoosittomana tai muun erityisruokavalion huomioiden. Kerro aina mahdolliset erityisruokavaliot tilauksen yhteydessä. 

Huomioithan, että tiloissani käsittelen vehnää, maitoa, kananmunaa, mantelia ja pähkinää, joten hyvästä hygieniasta huolimatta tuotteet saattavat sisältää jäämiä.